ترمیم و زیبایی دندان جلو بسیار در زیبایی چهره افراد موثر است؛به همین دلیل هم هست که طرفدان زیادی دارد. شکل ظاهری دندان های جلویی متفاوت از دندان های عقبی است؛ در نتیجه فرآیند ترمیم و همچنین نگهداری این دندان ها نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
دندان های عقبی به دلیل قرارگیری در بخش های عقبی دهان و شکل ظاهری متفاوت، بیشتر دچار پوسیدگی می شوند. این دندان ها معمولاً دارای شیارهای بیشتری نسبت به دندان های جلویی هستند. بنابراین مواد غذایی بیشتری در داخل این شیارها و چاله ها جمع می شوند.
اما دندان های جلویی ظاهری صاف داشته و دسترسی به آن ها برای مسواک زدن و کشیدن نخ دندان بسیار راحت تر است.
بسیاری از افراد به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت فراوانی داده و مرتباً از نخ دندان و مسواک استفاده می کنند. این کار احتمال پوسیدگی را کاهش خواهد داد؛ اما آن را به طور کامل از بین نمی برد. بنابراین می توان گفت تمامی دندان ها در معرض پوسیدگی قرار دارند.
پوسیدگی دندان های جلویی علاوه بر دردناک بودن، به ظاهر فرد نیز خدشه وارد کرده و تأثیرات بسزایی بر سلامتی خواهد داشت. این دندان ها علاوه بر نقش مهم در غذا خوردن، بخشی قابل توجه از طرح لبخند هر فرد و زیبایی ظاهری او محسوب می شوند. همه اینها دلایلی هستند که فرد می تواند بری ترمیم و زیبایی دندان جلو اقدام کند.
درد دندان یکی از سخت ترین دردها است؛ زیرا وقتی یک دندان به هر علتی درد می گیرد تعدادی از دندان های مجاور را نیز به این درد مبتلا خواهد کرد. درد گاهی اوقات به گوش، سر، چشم و فک نیز سرایت کرده و طاقت فرسا خواهد بود.
اولین گام تشخیص، علت درد است. با دانستن علت درد، درمان و رفع آن بسیار راحت تر خواهد بود.
برخی از علل درد دندان های جلویی عبارتند از:
بیشترین دندان هایی که احتمال آسیب آن ها طی تصادف یا دعوا وجود دارد، دندان های جلویی بالا هستند. ضربه های محکم ناشی از تصادف یا دعوا می تواند به راحتی به دندان های جلویی صدمه بزند.
گاهی اوقات این صدمه در اثر خوردن مواد غذایی سفت، شکستن مغزیجات، خوردن توپ به صورت، سر خوردن روی زمین، باز کردن درب بطری و … اتفاق می افتد.
عواقب آسیب فیزیکی تا سال ها همراه شما بوده و ممکن است در هنگام خوردن غذا درد بیشتری احساس کنید.
تورم پالپ بر روی قسمت مرکزی دندان ها تأثیر گذاشته و باعث ایجاد درد و التهاب می شود. حتی در برخی موارد این درد به سایر دندان ها نیز سرایت می کند.
وقتی ساختار داخلی اعصاب دندان آسیب دیده و یا پوسیده شوند، دندان به دمای مواد غذایی حساس خواهد شد. حساسیت به دما به این گونه است که در هنگام خوردن غذای داغ یا یخ احساس درد می کنید.
تکثیر جرم و باکتری در اطراف دندان و لثه ها منجر به بروز عفونت لثه می شود. عفونت لثه به دندان سرایت کرده و سپس ساختارهای زیرین لثه نیز دچار همین مشکل خواهند شد. التهاب، نتیجه ی عفونت بیش از حد است که معمولاً همراه با درد و تورم بوده و دارای علائمی مانند احساس طعم بد در دهان خواهد بود.
تجمع و تکثیر باکتری های بد در زیر دندان و لثه باعث ایجاد آبسه می شود. باکتری ها ابتدا به پالپ و بعد به بافت لثه نفوذ می کنند. در نهایت به نوک عصب خواهند رفت و در صورت عدم رسیدگی بافت لثه متورم و دردناک خواهد شد.
پوسیدگی شدیدی که تا پالپ ادامه داشته باشد، باعث ایجاد درد می شود. پوسیدگی دندان باید در مراحل اولیه درمان شود وگرنه دردسرساز خواهد شد.
برخی افراد به دلیل مشکلات روحی در خواب دندان قروچه می کنند. این کار اگر مداوم باشد، باعث پوسیدگی، آسیب و حتی شکستگی دندان های جلویی می شود. اگر عادت به این کار دارید حتماً با یک پزشک مشورت کنید.
محکم مسواک زدن برخلاف تصور عموم، باعث از بین رفتن مینای دندان و برگشت لثه می شود. این کار باعث خراب شدن دندان ها و رسیدن پوسیدگی به عصب خواهد شد. یکی از علائم برگشت لثه احساس درد در هنگام خوردن نوشیدنی های سرد است.
فرآیندهای درمانی مانند پر کردن و یا اعمال زیبایی مانند لمینت و کامپوزیت می توانند از علل ایجاد درد در دندان باشند. این نوع درد به طور معمول مقطعی است.
ارائه کلیه خدمات دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی با شرایط ویژه + تخفیف (به مدت محدود) در کلینیک دندانپزشکی دنیادنتال?
از جمله روش هایی که برای پر کردن دندان استفاده می شود، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
رایج ترین روش ترمیم دندان ها پر کردن است. در این روش بخشی که دچار پوسیدگی شده است، تراشیده شده و با ماده ای محکم پر می شود. برای پر کردن دندان های جلویی از ماده ی همرنگ دندان استفاده می شود.
کامپوزیت دندان، تولید شده از رزین های ترکیبی بوده و یکی از محبوب ترین روش ها برای ترمیم و زیبایی محسوب می شود. ترمیم دندان با این روش دوام پایین تری نسبت به پر کردن دارد؛ اما گران قیمت تر است. پروتزهای کامپوزیت باید هر 5 سال یکبار تعویض شوند.
در صورتیکه پوسیدگی بسیار شدید باشد، از مواد تاج و ونیر استفاده می شود. تاج ماده ای ترمیمی به رنگ سفید است و دارای ظاهری شبیه به دندان می باشد. ونیر، تکه ی سرامیکی است که روی پوسیدگی را می پوشاند.
در صورتیکه پوسیدگی به حدی باشد که نتوان با موارد ترمیمی آن را درمان کرد از ایمپلنت استفاده می شود. اگر لثه سالم بوده و نیاز به کشیدن دندان باشد، این روش توصیه می شود.
همیشه پیشگیری بهتر از درمان است! رعایت بهداشت دهان و دندان، با زدن مرتب و روزانه مسواک و همچنین کشیدن نخ دندان، کنترل رژیم غذایی و پرهیز از خوردن مواد غذایی شیرین، چکاپ و بروساژ دوره ای دندان ها، برخی از روش های جلوگیری از پوسیدگی دندان ها هستند.
با رعایت این موارد می توانید احتمال پوسیدگی را به حداقل برسانید.
با رعایت تمامی موارد ذکر شده نیز ممکن است پوسیدگی رخ دهد؛ اما باید در مراحل اولیه به دندانپزشک مراجعه کرده و از پیشرفت آن جلوگیری کنید.
ترمیم و زیبایی دندان جلو روشی است که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است؛ چرا که تاثیر بسزایی در ظاهر افراد دارد.