ایمپلنت دندان (Dental Implants) چیست؟ همواره یکی از بهترین و نخستین انتخاب ها برای جایگزینی دندان از دست رفته کاشت ایمپلنت دندان است. از دست دادن دندان در هر سنی می تواند به دلایل مختلفی مانند ضربه خوردن، ژنتیک و … اتفاق بیفتد. این اتفاق هم روی سلامت دهان و دندان ها و هم زیبایی لبخند و چهره تاثیر منفی می گذارد و طرح لبخند را دچار مشکل می کند.
ایمپلنت های دندانی یک نوع پایه تیتانیومی سازگار با سلول های بدن افراد می باشند. این کاشت دندان به عنوان یک جایگزین خوب و دائمی به جای یک یا تعدادی دندان از دست رفته توسط متخصصان به کار گرفته می شوند. بعد از قرارگیری ایمپلنت توسط متخصص ایمپلنت در داخل استخوان فک، با استخوان سازی سلول های استخوان ساز در اطراف ایمپلنت، استخوان فک به ایمپلنت جوش خورده و به فک متصل می شود.
این ایمپلنت که در فک و لثه قرار می گیرد، همانند یک دندان طبیعی عمل می کند. لازم به ذکر است که در کاشت ایمپلنت دیگر نیازی به تراش سایر دندانهای سالم اطراف وجود ندارد. برای جوش خوردن ایمپلنت به مدت زمان تقریباً 3 الی 6 ماه نیاز است و بعد از جوش خوردن، تاج و روکش دندانها بر روی ایمپلنت قرار می گیرد. در ادامه با ما همراه باشید.
این روش درمان، از دو نوع اصلی تشکیل می شود که به شرح زیر هستند:
این نوع، همان ایمپلنت رایج است که از یک پیچ فلزی، اباتمنت و روکش تشکیل شده است. در ابتدا این پیچ فلزی داخل استخوان فک قرار گرفته و سپس ابتمنت به عنوان یک قطعه اتصال دهنده، روکش را بر روی پیچ ثابت نگه می دارد.
در این نوع ایمپلنت که کمتری رایج است از ساختار خود استخوان فک به عنوان تکیه گاه استفاده می شود. ایمپلنت های پریوستئال داخل لثه و روی استخوان فک یا بالای آن قرار می گیرند.
بیشتر بخوانید … تغذیه بعد از ایمپلنت دندان
با توجه به اینکه امروزه ایمپلنت های موجود در بازار انواع مختلفی دارند و در برندهای مختلف وارد بازار می شوند، تشخیص اینکه کدام نوع برای فردی که به دندانپزشکی برای کاشت دندان مراجعه کرده است مناسب می باشد به عهده متخصص است. بنابراین در انتخاب مرکز دندانپزشکی و متخصص خود دقت کافی داشته باشید و سعی کنید بهترین متخصص را انتخاب کنید.
بهترین ایمپلنت ها در کشورهایی مانند کره، آلمان، سوئیس و آمریکا سخته می شوند. به هر میزان که مواد مورد استفاده در ساخت آن با بافت های بدن فرد سازگاری و هماهنگی بیشتری داشته باشد، آن ایمپلنت دارای کیفیت بالاتری می باشد.
ایمپلنت دندان می تواند برای یک عمر و یا مدت زمان کوتاه تری مورد استفاده قرار بگیرد. میزان عمر آن به عوامل مختلفی مانند میزان حفظ و رعایت بهداشت دهان و دندان، معاینات و چکاپ های منظم دندانپزشکی، رعایت دستورالعمل های مراقبتی و . . . بستگی دارد.
تعرفه و قیمت ایمپلنت بسته به محل قرارگیری آن، وضعیت لثه و تعداد ایمپلنت می تواند متفاوت باشد. برای اطلاع از قیمت های دقیق تر لازم است به کلینیک دندانپزشکی مراجعه شود.
ایمپلنت دندان 3 مرحله دارد که به ترتیب عبارتند از:
ارزیابی و معاینه دندان ها: ابتدا پزشک بیمار را معاینه می کند و بررسی می شود که آیا ایمپلنت دندان مناسب است یا نه. در صورت لزوم، در این مرحله یک یا تعدادی دندان نیز کشیده می شود.
قرار دادن پایه ایمپلنت: در این مرحله، پایه اصلی ایمپلنت توسط متخصص در استخوان قرار می گیرد. قرار دادن پایه ایمپلنت 1 تا 2 ساعت طول می کشد و زمان بهبودی 3 تا 6 ماه است.
جایگذاری تاج دندان: دندان مصنوعی با تاج دندان در این مرحله بر روی پایه اصلی قرار می گیرد. حد فاصل بین تاج و پایه ایمپلنت، اباتمنت قرار دارد که آخرین مرحله است.
حفظ بهداشت دهان و دندان بعد از کاشت، در راستای جلوگیری از ایجاد پلاک و باکتری های دندانی و آسیب دیدن لثه و دندان ها ضروری می باشد. حفظ بهداشت دهان و دندانها به صورت مطلوب بعد کاشت، دارای اهمیت ویژه می باشد؛ بنابراین لازم است با استفاده از نخ دندان، برس و مسواک مخصوص، اطراف دندانی که ایمپلنت شده است به خوبی تمیز شود. نحوه استفاده از مسواک ها باید توسط دندانپزشک آموزش داده شود.
بنا به دلایل مختلفی مانند طول عمر و استحکام و ثبات بالا، ایمپلنت های دندانی دارای محبوبیت بسیاری بوده و بین روش های مختلف جایگزین کردن دندان های از دست رفته مانند دندان مصنوعی، بریج دندان و …، جزو محبوب ترین روش ها می باشد. شما نیز اگر دندانتان را از دست داده اید، می توانید با استفاده از این روش، جایگزین مناسبی برای دندان از دست رفته خود داشته باشید تا بتوانید به راحتی مشکلات مربوط به بی دندانی را برطرف کنید.
این مقاله هم به درد شما می خورد … هزینه دندان مصنوعی
هیچ محدودیت سنی برای کاشت دندان وجود ندارد و هر کسی که بتواند بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند می تواند از ایمپلنت استفاده کند. تنها شرطی که دارد این است که دندان فرد، دندان دائمی باشد.
ایمپلنت به خودی خود باعث بوی بد نمی شود. اما اگر بوی بدی به وجود بیاید به علت عفونت دندان است.
این جراحی معمولا تحت بی حسی موضعی انجام می گیرد، بنابراین نباید دردی در طول عمل جراحی حس شود. بعد از اتمام بی حسی و جراحی، ناراحتی هایی وجود خواهد داشت که این ناراحتی برای افراد مختلف متفاوت می باشد. می توان گفت دردی که حس می شود، مانند درد کشیدن دندان است که این درد نیز با داروهای ضد دردی که توسط دندانپزشک تجویز خواهد شد مدیریت می شود.
منبع: کلینیک دندانپزشکی دنیا دنتال