تصمیم گیری در مورد اینکه آیا یک دندان مشکوک را باید کشید و با ایمپلنت دندان به صورت فوری جایگذاری کرد نیاز به توجه بسیار دارد. بارگذاری ایمپلنت هایی که به صورت فوری قرار داده شدند میزان موفقیت بالایی را نشان می دهند. به طور کلی ایمپلنت دندان گزینه بسیار مناسبی برای حل مشکل دندان از دست رفته است که امروزه مردم به آن توجه زیادی می کنند. جنس ایمپلنت اصولا از جنس تیتانیوم و یا عناصر آن می باشد و این قطعه درداخل استخان فک قرار می گیرد. ایمپلنت با هدف نگهداری تاج دندان به جای ریشه دندان طبیعی استفاده می گردند. فلز ایمپلنت می بایست چند ماه در داخل فک بماند تا بتواند با استخوان دندان خوب جوش بخورد. در مرحله ی بعدی تاج دندان روی ایمپلنت قرار می گیرد. ایمپلنت دندانی که به شکل پیچ هستند، در آن ها پیچ ها به استخوان دندان جوش می خورد.
در کاشت دندان فوری تاج موقتا پس از گذشت 48 ساعت از عمل کاشت ایمپلنت روی دندان قرار داده می شود تا فرایند جوش خوردن دندان شکل بگیرد. این کار باید با دقت صورت گیرد و با دندان مقابل تماس نداشته باشد که تا زمان جایگذاری تاج دائمی بد شکل جلوه نکند. پس از جوش خوردن و گذشت دوران بهبودی، تاج داِئمی جایگزین آن می شود. زمان جوش خوردن درایمپلنت فوری ممکن است چندین ماه طول بیانجامد تا استخوان یکپارچه شده و بافت تازه ای در اطراف ایمپلنت برای ارتباط مستقیم میان ایمپلنت و دندان صورت می گیرد تا ایمپلنت در جای خود محکم شود. در ایمپلنت فوری به دلیل کاهش زمان جوش خوردگی، دیگر نباید از دندان مصنوعی در این دوران استفاده کرد و این مساله در ظاهر بیمار و حفظ روحیه و اعتماد به نفس تاثیر بسیاری دارد.
افرادی که از سلامت کلی و سلامت دهانی برخوردارند، برای ایمپلنت فوری بسیار ایده آل می باشند. اگر به استعمال سیگار عادت دارید، این مساله بر سیستم ایمنی بدن شما تاثیر میگذارد و باعث می شود قدرت جوش خوردن ایمپلنت کاهش پیدا کند. کمترین حرکتی در روند ایمپلنت دندان باعث بیشترشدن ریسک درمان می شود، اتصال فوری تاج باید بسیار دقیق صورت گیرد و دندانپزشک احتیاط های لازم را انجام دهد تا ایپملنت در مدت بهبودی و جوش خوردن با استخوان فک، هیچ گونه حرکتی نداشته باشد.
1- کاهش زمان درمان
2- راحتی بیشتر بیمار و تقویت ساپورت بافت نرم (لثه)
3- حفظ استخوان و کاهش ریمودلینگ استخوان
1- وقتی تراکم استخوانی اپیکالی ناچیز است
2- وقتی دهی سنس یا فنستریشن استخوانی وجود دارد
3- وقتی عفونت یا پاتولوژی پری اپیکال وجود دارد
4- وقتی بیوتایپ لثه نازک است
5- حداقل بافت کرانیتیزه وجود دارد
6- بیماری های سیستمیک مثل دیابت موجود است
7- فرد سیگار میکشد
1- تحلیل داخلی یا خارجی بعد از آسیب یا تروما
2- شکستن دندان ناشی از پست و کور قرار داده شده در کانال
3- پوسیدگی های عمیق زیر استخوان
4- درمان ریشه متوالی ناموفق
5- بیماری شدید پریودنتال
ایمپلنت دندان یک جایگزین عالی برای دندانهای نداشته یا از بین رفته است. استفاده از ایمپلنت دندان امروزه بسیار رواج پیداکرده است. ایمپلنتهای دندانی درواقع وظیفه نگهداری تاج دندان بهجای ریشه دندان طبیعی رادارند. چند ماه زمان لازم است تا ایمپلنت دندان درون فک بیمار بااستخوان کامل جوش بخورد تا برای مرحله دوم تاج را روی آن جای دهند. در ایمپلنتهای پیچی شکل استخوان با پیچ باید جوش بخورد. قرار دهی تاج باید با دقت صورت گیرد و با دندان روبرویی تماس نداشته باشد که تا زمان قرار دهی تاج اصلی بدشکل نباشد .در فرایند ایمپلنت فوری مرحله دوم کاشت با فاصله زمانی کمی از مرحله اول انجام می گردد و دوره درمان نسبت به ایمپلنت های معمولی که تا 6 هفته نیز ممکن است زمان ببرد، کم می شود. ایمپلنت دندان، اباتمنت و تاج موقت را در یک مرحله داخل دهان قرار می دهند و همانند ایمپلنت معمولی نمی بایست حتما پس از گذشت چند ماه با عمل جراحی دوباره تاج را در جای خود قرار دهند. در ایمپلنت فوری بافت لثه را با تاج موقتی شکل می دهند. تاج موقت از لحاظ ظاهر به تاج دائم بسیارشباهت دارد، در نهایت بافت لثه با تاج دائمی هماهنگی بهتری پیدا می کند و از نظر زیبایی به نتایج بهتری دست خواهیم یافت.
هنگامی که قصد داریم یک تعداد دندان وابسته به ایمپلنت دندان در ردیف جلویی دهان قرار بگیرند، ایمپلنت فوری عملکردی را به کار میبریم، به شکلی که ایمپلنت در تماس با دندان روبرویی هست. دندان مصنوعی چهارتایی نیز یکی از شکلهای ایمپلنت دندان است.
مزیت این نوع ایمپلنت اتصال همه ایمپلنتها به یکدیگر است که در مدتزمان جوش خوردن سبب میشود ایمپلنت دندان داخل استخوان فک محکم قرار بگیرد. همچنین هر نیروی خارجی که به ایمپلنتها وارد شود، بین آنها پخش میشود و شکست ایمپلنتها کاهش مییابد. مدتزمان جوش خوردن در ایمپلنت فوری میتواند چند ماه به طول بینجامد تا فرایند یکپارچگی استخوان صورت بگیرد و بافت تازهای در اطراف پست ایمپلنت دندان جهت ارتباط مستقیم بین ایمپلنت و دندان بیمار به وجود بیاید تا ایمپلنت دندان در جای خود استوار گردد. برای بیشترشان موفقیت در عمل ایمپلنت فوری نباید کوچکترین حرکتی متحمل شود و اجازه ندهیم دندانهای کناری به ایمپلنت دندان فشار بیاورند.
یکی از بهترین مزیتهای ایمپلنت فوری کوتاه شدن زمان درمان نسبت به ایمپلنت معمولی است، به این شکل که در ایمپلنت فوری دومین مرحله جایگذاری ایمپلنت بافاصله زمانی کوتاهی از مرحله اول انجام میشود و زمان درمان نسبت به ایمپلنتهای عادی که تا 2 ماه هم میتواند طول بکشد، کم میشود. مزیت بعدی ایمپلنت فوری کم شدن تعداد جراحی بهیکبار است.
در ایمپلنت فوری ایمپلنت، اباتمنت و تاج اولیه همه در یک مرحله کارشان انجام میشود و نباید مثل ایمپلنت معمولی بعد از سپری شدن چند ماه دوباره تاج دائمی داخل دهان قرار داده شود. نیاز نداشتن به دندان مصنوعی موقتی مزیت دیگر ایمپلنت فوری است، در ایمپلنت فوری به علت کم شدن مدت جوش ایمپلنت، دیگر نباید در این مدت از دندان مصنوعی استفاده کرد و این قضیه قطعاً در چهره بیمار و بالا بردن روحیه و اعتماد به نفس وی تأثیرگذار خواهد بود.
قیمت ایمپلنت فوری همواره مبحثی هست که برای بسیاری از افراد مورد توجه قرار دارد. و سوالی که برای این دسته از افراد پیش می آید این است که قیمت ایمپلنت فوری چقدر بیشتر از ایمپلنت به روش معمولی می باشد. به طور کلی قیمت ایمپلنت فوری بین 15 الی 20 درصد بیشتر از روش معمولی می باشد و این افزایش قیمت به دلیل پروسه ی انجام کار، مواد و متریال اضافی که نسبت به روش معمولی استفاده می شود و در نهایت خود تکنیک فوری ( immediate load ) که توسط دندانپزشک صورت می گیرد، همه و همه باعث این تفاوت قیمت می باشند. به عنوان مزیت آخر برای ایمپلنت فوری میتوان هماهنگی بهتر لثه با تاج را بیان کرد. در ایمپلنت معمولی، کپ استوانهای روی ایمپلنت تازه گذاشتهشده، نهاد میشود تا بافت لثه شکل بگیرد. در ایمپلنت فوری بافت لثه را با تاج اولیه فرم میدهند، تاج اولیه از نظر شکل شبیه تاج دائم است، بنابراین بافت لثه با تاج دائمی هماهنگیاش بالاتر است و از لحاظ زیبایی نتیجه بهتر است. به دنبال هدف افزایش موفقیت در جراحی ایمپلنت فوری باید تمامی حرکات حتی کوچک را مهار کرد و از فشار دندان های کناری به ایمپلنت خودداری کرد. زمانی که چند دندان وابسته به ایمپلنت در یک ردیف در جلوی دهان قرار بگیرند، از ایمپلنت فوری عملکردی استفاده می شود، به این صورت که ایمپلنت در تماس با دندان مقابل قرار می گیرد.