برای شما مهم است که در دوران بارداری به خوبی از دندان ها و لثه های خود مراقبت کنید. بارداری باعث تغییرات هورمونی می شود که خطر ابتلا به بیماری لثه را افزایش می دهد که به نوبه خود می تواند بر سلامت کودک در حال رشد شما تأثیر بگذارد. در زیر چند نکته برای کمک به حفظ سلامت دهان و دندان قبل، حین و بعد از بارداری و اهمیت دندانپزشکی بارداری آورده شده است.
سعی کنید قبل از بارداری یک نوبت دندانپزشکی بگیرید. به این ترتیب می توان دندان های شما را به طور حرفه ای جرمگیری کرد، بافت لثه را به دقت بررسی کرد و هر گونه مشکل بهداشت دهان و دندان را می توان قبل از بارداری درمان کرد.
مطالعات محققان دندانپزشکی بارداری که در مجله انجمن دندانپزشکی آمریکا منتشر شده، نشان داده است که بین بیماری لثه و زایمان زودرس ارتباط وجود دارد. آنها دریافتند زنان باردار مبتلا به بیماری مزمن لثه، چهار تا هفت برابر بیشتر از مادرانی که لثههای سالمی دارند، نوزادان نارس و نوزادان کم وزن به دنیا میآورند. با اینحال مشخص نیست که آیا درمان بیماری لثه خطر زایمان زودرس را کاهش می دهد یا خیر؟!
گاهی یک توده قرمز رنگ بر روی بافت ملتهب لثه ایجاد می شود که می تواند خوردن و صحبت کردن را دشوار کند که به آن تومورهای حاملگی گفته می شود. این تومورها ممکن است خونریزی کنند و یا پوسته پوسته شوند. اما اصلا خطرناک نیستند و نمی توانند گسترش یابند.
تومورهای حامگی که در طول بارداری ایجاد می شوند خود به خود پس از تولد نوزاد ناپدید می شوند. با این حال، اگر تومور در غذا خوردن اختلال ایجاد کند، دندانپزشک یا متخصص ممکن است آن را حذف کند اما در نیمی از موارد دوباره رشد می کند.
اگر در دوران بارداری مشکل لثه ای داشتید، بلافاصله پس از زایمان به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا سلامت دهان و دندان شما را بررسی کند.