روکش دندان یک پوشش و لایه محافظ برای دندان های آسیب دیده پس از ترمیم و عصب کشی است. اغلب پس از ترمیم دندان شکسته یا عصب کشی، از روکش دندان برای زیبایی و محافظت از دندان استفاده می شود. یکی از مسائلی که ذهن بیماران را قبل از انجام این روش درمانی درگیر می کند هزینه روکش دندان است.
اغلب افراد قبل از انجام روکش های دندانی به دنبال قیمت حدودی آن هستند. اگر شما نیز جزء این افراد هستید با ما تا آخر این مقاله با مجله ترمیم و زیبایی دندان چل آوا همراه باشید تا با معیارهای تعیین کننده هزینه های روکش دندان آشنا شوید.
✍جدول دسترسی سریع به مهم ترین عناوین این مطلب
Toggleمعمولا از روکش دندان در شرایط زیر استفاده می شود:
قیمت روکش دندان مانند سایر خدمات دندانپزشکی، ثابت نیست و عوامل مختلفی در هزینه روکش دندان تاثیرگذار هستند. در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:
چندین نوع روکش دندان وجود دارد که جنس هر کدام از آنها با هم فرق می کنند. روکش دندان معمولا از فلز، سرامیکی، زیرکونیا ساخته می شود که بر اساس کیفیت، مقاومت و ماندگاری، هزینه هر کدام از آن ها متفاوت است.
همچنین برند روکش در قیمت روکش دندان نقش دارد. در برندهای مختلف، تکینیک ساخت، نوع مواد اولیه و کیفیتشان با هم فرق دارد؛ به این صورت که برندهای معتبر، کیفیت و ماندگاری بالایی دارند، به همین دلیل قیمت بیشتری دارند.
از دیگر معیارهای تعیین کننده قیمت روکش دندان، دستمزد دندانپزشک است. دندانپزشک متخصص، ویزیت و هزینه دستمزد بیشتری نسبت به دندانپزشک عمومی دریافت می کند.
دندانپزشک متخصص با مهارت و تخصص خاصی روکش دندان را می سازد و بر روی دندان نصب می کند. در این صورت روکش دندان کیفیت و ماندگاری بالایی دارد که همین کیفیت کار سبب افزایش قیمت روکش دندان می شود.
برای ساخت روکش دندان باید از دندان ها قالب گیری شود. قالب گیری هم با روش دیجیتالی و هم سنتی انجام می شود که هزینه آن ها با هم متفاوت است.
معمولا منطقه کلینیک دندانپزشکی و موقعیت آن بر روی قیمت روکش دندان تاثیر دارد. رقابت، هزینه های املاک و اجاره و همینطور در دسترس بودن کلینیک بر روی قیمت آن نقش دارند.
ساخت روکش در آزمایشگاه و لابراتوار انجام می شود که هزینه ساخت آن جزء قیمت روکش است. معمولا هزینه هر لابراتوار با لابراتوار دیگر نیز متفاوت است.
اگر روکش دندان برای محافظت از دندان های ترمیم شده و ترک خورده استفاده شود، بیمه ها بخشی از هزینه های آن را پرداخت می کنند. اما اگر فقط برای زیبایی در نظر گرفته شود بیمه ها آن را پوشش نمی دهند.
چندین نوع روکش دندان وجود دارد که جنس مواد اولیه تشکیل دهنده آن ها با هم متفاوت است. جنس مواد اولیه همانطور که در بالا گفتیم بر هزینه روکش دندان تاثیر گذار است. در زیر برخی از انواع روکش دندان را بررسی می کنیم:
این روکش تماما فلزی است و برای ساخت آن از فلزاتی مانند نیکل، طلا، پلاتین و… استفاده می شود. هزینه روکش دندان فلزی به قیمت روز فلز مورد استفاده و مقدار فلز لازم برای ساخت روکش بستگی دارد. این روکش دندان مقاومت و استحکام بالایی دارد و بیشتر برای دندان عقل و آسیاب کاربرد دارد.
روکش دندان سرامیکی از جنس سرامیک است و هیچ فلزی برای ساخت آن نقش ندارد. این روکش همرنگ دندان است و ظاهری زیبا و طبیعی به دندان روکش شده می دهد، به همین دلیل طرافداران زیادی دارد. هزینه روکش دندان سرامیکی به دلیل طبیعی جلو دادن دندان روکش شده، نسبتا بالا است اما مقاومت کمتری نسبت به روکش فلزی دارد.
روکش دندان پی اف ام، ترکیبی از فلز و سرامیک است. به این صورت که قسمت داخلی روکش از فلز تشکیل می شود و قسمت خارجی آن از جنس سرامیک است. ترکیب فلز و سرامیک باعث می شود که روکش دندان ظاهری زیبا و طبیعی داشته باشد و در عین حال به دلیل به کار رفتن فلز در بخش داخلی آن استحکام زیادی دارد.
این روکش دندان از سرامیک ساخته می شود و با یک لایه زیرکونیا تقویت می شود. به همین دلیل هزینه روکش دندان زیرکونیا از روکش های سرامیکی و فلز-سرامیک بیشتر است.
بیمار باید بداند که دندانپزشک برای تعیین هزینه روکش دندان یکسری ملاک را در نظر می گیرد، به همین دلیل قیمت روکش دندان در همه افراد یکسان نیست. از جمله ملاک های تعیین کننده در قیمت روکش دندان نوع و جنس، برند، دستمزد دندانپزشک، هزینه لابراتوار برای ساخت روکش، نوع بیمه و … هستند.
جنس روکش های دندان اصلی ترین و مهم ترین عامل موثر بر قیمت روکش دندان است. روکشهای سرامیکی، فلزی، زیرکونیا، فلز سرامیک را با توجه به نیاز و علاقه بیمار و یا تشخیص دندانپزشک استفاده می شوند که باعث می شود هزینه روکش های دندان برای همه افراد یکسان نباشد.
ماندگاری روکش دندان بسته به نوع آن، بهداشت دهان و دندان، و نحوه مراقبت از آن، بین 5 تا 15 سال یا بیشتر متغیر است.
فرآیند نصب معمولاً بدون درد است، زیرا تحت بیحسی موضعی انجام میشود. ممکن است پس از نصب، کمی حساسیت وجود داشته باشد که معمولاً موقتی است.
بیمههای درمانی معمولاً بخشی از هزینههای روکش را پوشش میدهند، بهخصوص اگر روکش برای درمان باشد. برای جزئیات بیشتر، با شرکت بیمه خود مشورت کنید.