یکی از درمان های پر هزینه دندانپزشکی ارتودنسی دندان است که از آن برای اصلاح فرم فک و دندان ها استفاده می شود. عوامل متعددی بر هزینه ارتودنسی اثرگذار هستند که ما در این مقاله از مجله ترمیم و زیبایی دندان چل آوا به بررسی آنها پرداخته ایم.
✍جدول دسترسی سریع به مهم ترین عناوین این مطلب
Toggleیکی از روش های دندانپزشکی برای اصلاح ناهنجاری های فکی و دندانی ارتودنسی دندان است که با استفاده از دستگاه های ثابت و متحرک همچون براکت ها، سیم و کش ارتودنسی به دندان ها و فک فشار وارد می کند.
هزینه ی ارتودنسی در سال 1403 را در قالب یک لیست برای شما اماده کرده ایم:
نوع ارتودنسی/خدمات | هزینه تقریبی (تومان) |
---|---|
ارتودنسی ثابت فلزی (یک فک) | ۱۵,۰۰۰,۰۰۰ – ۳۵,۰۰۰,۰۰۰ |
ارتودنسی سرامیکی (دو فک) | ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ – ۶۰,۰۰۰,۰۰۰ |
ارتودنسی متحرک (دو فک) | ۴۰,۰۰۰,۰۰۰ – ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ |
ارتودنسی نامرئی | ۱۲۰,۰۰۰,۰۰۰ – ۱۵۰,۰۰۰,۰۰۰ |
ارتودنسی لینگوال | ۱۰۰,۰۰۰,۰۰۰ – ۱۵۰,۰۰۰,۰۰۰ |
براکت دیمون (یک فک) | ۲۰,۰۰۰,۰۰۰ – ۴۰,۰۰۰,۰۰۰ |
ریباند براکت (معمولی/دیمون) | ۵۰۰,۰۰۰ – ۱,۰۰۰,۰۰۰ (برای هر براکت) |
هزینه خدمات جانبی (مثل هدگیر) | ۱,۰۰۰,۰۰۰ – ۵,۰۰۰,۰۰۰ |
هزینه های ارتودنسی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به عوامل متعددی همچون نوع ارتودنسی، شدت ناهنجاری، تعداد دندان ها، تخصص دندانپزشک و … وابسته است.
هر چه شدت ناهنجاری و نامرتبی دندان ها و فک بیشتر باشد به درمان های پیچیده تری نیاز پیدا می شود در نتیجه هزینه ی ارتودنسی بیشتر می شود نسبت به زمانی که مشکلات جزئی است و به راحتی قابل درمان است.
برای درمان و برطرف کردن ناهنجاری و مشکلات دندانی چندین نوع ارتودنسی وجود دارد که قطعا هزینه درمان در هر کدام از آنها با هم متفاوت است.
در مجموع دو نوع ارتودنسی وجود دارد؛ ارتودنسی ثابت و متحرک: ارتودنسی ثابت شامل ارتودنسی با براکت های فلزی، ارتودنسی سرامیکی، دیمون و لینگوال است و ارتودنسی متحرک شامل ارتودنسی اینویزیلاین و پلاک های متحرک فلزی است.
معمولا در بین موارد بالا ارتودنسی متحرک با پلاک فلزی نسبت به ارتودنسی ثابت فلزی هزینه کمتری دارد. از طرفی ارتودنسی ثابت فلزی هزینه کمتری نسبت به ارتودنسی های سرامیکی، دیمون و لینگوال دارد. هزینه ارتودنسی نامرئی یا شیشه ای به دلیل پیچیدگی درمان، تعداد پلاک ها و بکار رفتن تکنولوژی جدید نسبت به سایر روش ها گران تر است.
برای آشنایی با انواع ارتودنسی نامرئی کلیک کنید.
معمولا قیمت ارتودنسی به تعداد دندان هایی که به ارتودنسی نیاز دارند بستگی دارد. حتی هزینه ارتودنسی فک بالا و پایین نیز متفاوت است. در بسیاری از موارد ممکن است دندان های هر دو فک به ارتودنسی نیاز داشته باشند و در مواردی فقط دندان های یک فک به ارتودنسی نیاز دارند ، که برای تعیین قیمت ارتودنسی این موارد نیز لحاظ می شوند.
مدت زمانی که طول می کشد تا ناهنجاری و نامرتبی ها اصلاح شوند بر هزینه ارتودنسی دندان تاثیر می گذارد؛ مخصوصا در ارتودنسی متحرک که باید پلاک ها به صورت دوره ای عوض شوند. هر چه مدت زمان درمان طولانی تر باشد هزینه ها بیشتر می شود.
معمولا دندانپزشکانی که تخصص و دوره های لازم ارتودنسی را گذارنده باشند برای انجام ارتودنسی هزینه بیشتری نسبت به دندانپزشکان عمومی دریافت می کنند.
بعضی افراد برای کاهش هزینه به دندانپزشک عمومی مراجعه می کنند که ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد و نه تنها مشکل بر طرف نمی شود، بلکه مشکلات جدیدی به آن اضافه می شود. در این شرایط هزینه درمان نیز بیشتر می شود.
برخی از هزینه های جانبی که در طول درمان پرداخت می شوند جزء هزینه ی ارتودنسی دندان به حساب می آیند مانند:
معمولا ویزیت جلسه اول که مربوط به مشاوره است برای بیمار رایگان است و برخی دیگر آن را جزو قیمت ارتودنسی به حساب می آورند. اگر بیمار همه درمان های ارتودنسی را در یک مطب یا کلینیک انجام دهد، معمولا مشاوره و ارزیابی های اولیه رایگان است.
برخی مواقع لازم است که قبل از انجام ارتودنسی یکسری درمان بر روی دندان ها انجام شود. ترمیم پوسیدگی دندان، جرمگیری، کشیدن دندان و عصب کشی از جمله درمان هایی هستند که در صورت نیاز باید قبل از ارتودنسی انجام شوند. قیمت این درمان ها جزء قیمت ارتودنسی است.
بیشتر بخوانید … لیست بهترین متخصصان ارتودنسی در تهران
در طول درمان ارتودنسی بیمار باید برای چکاپ و بررسی روند درمان به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کند. مبلغ پرداختی این ویزیت ها و تعداد ویزیت ها بر هزینه تقریبی ارتودنسی تاثیر دارند.
قبل از شروع ارتودنسی بیمار باید از وضعیت دندان های خود یک رادیوگرافی تهیه کند تا متخصص ارتودنسی به درستی نوع مشکل و درمان را تشخیص دهد. همچنین در طول روند درمان نیز باید برای بررسی روند درمان و بررسی میزان جا به جایی دندان، رادیوگرافی مجدد تهیه شود. هزینه فتوگرافی ارتودنسی نیز بر هزینه های ارتودنسی اضافه می شود.
بعد از اتمام دوره درمان خود باید از پلاک های نگهدارنده به مدت چند ماه استفاده شود که این مورد نیز جزو قیمت های ارتودنسی محسوب می شود.
بیمه ها به دلیل اینکه ارتودنسی جزو روش های زیبایی است هزینه آن را پوشش نمی دهند. مگر در صورتی که مشکل به حدی شدید باشد که نیاز به جراحی فک باشد. در موارد زیر بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی برخی از هزینه را پرداخت می کنند:
برای تعیین قیمت های ارتودنسی باید عوامل موثر بر آن را بررسی کرد و بر اساس آن قیمت نهایی را تعیین کرد. معمولا نوع ارتودنسی، نوع ناهنجاری و شدت آن، تخصص دندانپزشک، دوره درمان و عوامل جانبی بر میزان آن تاثیر دارد.
قیمت ارتودنسی با بیمه نیروهای مسلح در بیمارستان های ارتش پرداخت می شود و با مطب ها قراردادی ندارد.
برای ارتودنسی ثابت تک فک، قیمت از حدود ۳۵ میلیون تومان شروع میشود و برای ارتودنسی متحرک نیز هزینهها از ۲۰ میلیون تومان آغاز میشود. این قیمتها میتوانند با توجه به شدت ناهنجاری دندانها، نوع تجهیزات استفادهشده و تخصص پزشک تغییر کنند.
بسیاری از بیمههای پایه (مانند تأمین اجتماعی) هزینه را پوشش نمیدهند. برخی بیمههای تکمیلی بخشی از هزینهها را جبران میکنند، اما نیاز به ارائه گواهی پزشکی و پیشفاکتور دارند. بررسی شرایط بیمه تکمیلی ضروری است.
بسیاری از کلینیکها امکان پرداخت اقساطی را فراهم کردهاند. شرایط اقساط بستگی به سیاست کلینیک و میزان پیشپرداخت دارد.
بله، خدماتی مانند ریباند براکت، تنظیمات ویژه، یا تعویض پلاک هزینه جداگانه دارند. این موارد معمولاً بین ۵۰۰ هزار تا ۵ میلیون تومان هزینه دارند.
درمان معمولاً بین ۱ تا ۳ سال طول میکشد، اما بسته به شدت ناهنجاری و نوع ارتودنسی میتواند کوتاهتر یا طولانیتر باشد.