در گذشته به دلیل نامناسب بودن کیفیت و نبودن حجم کافی استخوان، ایمپلنت دندان انجام نمی شد. اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی، بر روی استخوان هایی که کیفیت خوبی ندارند نیز ایمپلنت انجام می شود. یکی از روش هایی که برای کاشت ایمپلنت فک بالا در شرایطی که استخوان باریک است و نمی تواند ایمپلنت را پشتیبانی کند استفاده می شود لیفت سینوس است. جهت آشنایی با انواع لیفت سینوس تا انتها با ما همراه باشید.
لیفت سینوس عملی است که در آن با افزودن مواد پیوندی استخوان، استخوانی مستحکم و کافی برای پشتیبانی ایمپلنت دندان فراهم می شود. در قسمت انتهایی فک به ویژه پس از کشیدن دندان های مولر، افتادگی سینوس فک و تحلیل استخوان به ویژه در دیستال فک ایجاد می شود. لیفت سینوس یکی از مرسوم ترین درمان های پیوند استخوان برای کاشت ایمپلنت است.
رایجترین عمل برای افزایش حجم استخوان فک بالا، جراحی لیفت سینوس باز است که تمامی مراحل آن تحت بی حسی موضعی یا بیهوشی انجام می شود.
در این روش، جراح ابتدا لثه را برش می دهد سپس محل کاشت ایمپلنت را سوراخ کرده، غشای کف سینوس را بلند می کند و مواد پیوندی را به سوراخ اضافه می کند و بخیه می زند. پس از این جراحی، 4 تا 6 ماه باید منتظر بمانید تا استخوان مستحکم شود. سپس می توانید ایمپلنت بگذارید.
در این عمل امکان ایجاد کبودی و ورم در زیر چشم ها، چانه و حتی گردن وجود دارد.
در لیفت سینوس بسته، برشی در لثه ها صورت نمیگیرد بلکه جراح از طریق سوراخ ایجاد شده برای ایمپلنت به کمک ابزارهای مخصوص، عشای کف سینوس را بلند می کند و بالشتک بادی در داخل آن ایجاد می کند تا از پارگی غشاء جلوگیری شود. سپس درون سوراخ و حفره را با مواد پیوندی پر می کند و بلافاصله ایمپلنت گذاشته می شود.
این لیفت تنها زمانی انجام می شود که حجم اولیه استخوان ۳ تا ۴ میلی متر باشد. و بر خلاف عمل لیفت باز کبودی و ورم زیادی ندارد.
این تکنیک های جایگزین عبارتند از:
مانند هر جراحی دیگری انجام لیفت نیز با عوارضی همراه است. که مهمترین آن پارگی غشای سینوس است که ترمیم شده و جراحی ادامه پیدا میکند. اگر پارگی شدید باشد باید مدتی به آن فرصت داده شود تا بهبود یابد سپس لیفت انجام شود. از دیگر عوارض آن عفونت سینوس هاست که پزشک با تجویز دارو این مشکل را رفع میکند.
بهنگام پیوند باید مراقب باشید عطسه و حرکت شدید نداشته باشید تا پیوند جابه جا شود. به همین دلیل بهتر است این عمل در فصل آلرژی صورت نگیرد.
از آنجا که پایه ایمپلنت درون استخوان قرار می گیرد. پس بهتر است ابتدا لیفت یا همان پیوند صورت بگیرد تا استخوان خوب محکم شود و بعد پایه ایمپلنت جایگذاری شود. طبق مطالعات صورت گرفته 3 ماه طول می کشد تا استخوان بخوبی جوش بخورد و مستحکم شود.
لیفت سینوس جهت ایمپلنت برای افراد با شرایط زیر ممنوع است: